Kereső

Hírek

ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN KONFERENCIA

Tisztelettel meghívjuk a PTE KPVK Élelmiszergazdasági és Turisztikai Intézete, a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Magyar Földrajzi Társaság által szervezett ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN elnevezésű tudományos konferenciánkra.

 

>>
Furmintok szeptemberben is

Szeptember 25-én újra megnyitotta kapuit Szekszárdon a BorKultúra SzabadEgyetem, népszerűbb nevén a boregyetem, első szezonbeli programján górcső alá véve a furmintot, valamint annak esélyeit boncolgatva, hogy válhat-e a fajtából új magyar világsiker. Tóth Adrienn, a Vinoport főszerkesztője, s egyben a Furmint Február főszervezője az este során 10 bort mutatott be, melyek nagy része Tokajról származott, de a Mátra, a Balaton-felvidék és Zala borászataiba is ellátogathattunk. 

>>
Szakmai rendezvények és képzések a középpontban

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézetével együttműködve sikeres konferenciát szervezett 2013. május 7-9-én, Szekszárdon. A konferencia a „Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése” DDOP-2.1.3/A-12-2012-0003 azonosítószámú pályázat támogatásával valósulhatott meg.

>>

Programok

Hírek

Borismereti tanfolyam

2011. január 6.  | Frissítve: 2011. február 3.

A vendéglátásban dolgozók részére tartanak 3 napos intenzív borkurzust a Jackfall Pincészetben Kisjakabfalván.


A speciális tematikának köszönhetően a tanfolyam olyan tudást ad a hallgatóknak, mellyel magabiztosan tudnak eligazodni a kóstolás technikájában, megismerkedhetnek a szőlőtermesztés alapjaival, a bor- és ételpárosítások folyamatával, a Pannon Borrégió borvidékeivel. A kurzus során a tananyag szerves részét képezi az összehasonlító és vakkóstolás, melynek során az érzékszervek „használatát” éppúgy el lehet sajátítani, mint a borleírást.

Előadások:

  • Az ismeretszerző borkóstolás technikája és gyakorlata
  • Szőlőtermesztés, borkészítés es szemléltetése
  • A bor minőségét, árát es jellegét befolyásoló tényezők
  • Borstílusok
  • Kárpát-medence szőlőfajtái
  • Magyarország borvidékei, kiemelten a Pannon Borrégió
  • Gasztronómia – bor és étel párosítás alapelvei,
  • Borfelszolgálási ismeretek

Előadók
A Borkollégium előadói

Tanfolyam időpontja
2011. február 14-15-16. 9-19h

Tanfolyam részvételi díja
49.000 Ft+Áfa (61.250 Ft)

Előzetes egyeztetés szerint a részvételi díj 20%-a borban is fizethető, ezeket a tételeket beillesztik a tanfolyam borkóstoló soraiba.

A tanfolyam időtartamára kedvezményes étkezési és szállás lehetőséget biztosít a Jackfall Bormanufaktúra.

Ebed menü: 3000 Ft
Vacsora menü: 3000 Ft
Szállás 2 ágyas szobákban: 5000 Ft/fő/éj (1 fős elhelyezési igény esetén: 7000Ft/fő/éj)

Tanfolyam helyszíne
Jackfall Bormanufaktúra 7773 Kisjakabfalva, Fő u. 23. GPS: N:45.8946914 E:18.4362706

Jelentkezés és további információk
Borkollégium
Brebovszky Sára, wset@ako.hu, +36 20 3576325

Jackfall Bormanufaktúra
Jandrasics Borbála, bori.jandrasics@gmail.com, +36 20 555 4207

Jelentkezési és részvételi díj befizetési határidő: 2011. február 7.
A tanfolyam legalább 12 fő részvételével indul!



<< vissza

Hírlevél