Kereső

Hírek

ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN KONFERENCIA

Tisztelettel meghívjuk a PTE KPVK Élelmiszergazdasági és Turisztikai Intézete, a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter és a Magyar Földrajzi Társaság által szervezett ÚJ TRENDEK A SZŐLÉSZET-BORÁSZATBAN ÉS A BORTURIZMUSBAN elnevezésű tudományos konferenciánkra.

 

>>
Furmintok szeptemberben is

Szeptember 25-én újra megnyitotta kapuit Szekszárdon a BorKultúra SzabadEgyetem, népszerűbb nevén a boregyetem, első szezonbeli programján górcső alá véve a furmintot, valamint annak esélyeit boncolgatva, hogy válhat-e a fajtából új magyar világsiker. Tóth Adrienn, a Vinoport főszerkesztője, s egyben a Furmint Február főszervezője az este során 10 bort mutatott be, melyek nagy része Tokajról származott, de a Mátra, a Balaton-felvidék és Zala borászataiba is ellátogathattunk. 

>>
Szakmai rendezvények és képzések a középpontban

A Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar Gazdaságtudományi és Turisztikai Intézetével együttműködve sikeres konferenciát szervezett 2013. május 7-9-én, Szekszárdon. A konferencia a „Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter fejlesztése” DDOP-2.1.3/A-12-2012-0003 azonosítószámú pályázat támogatásával valósulhatott meg.

>>

Programok

Klaszter adatbázis

Wekler Családi Pincészet

Klaszter tag típusa: borászat
Borász neve: Wekler János
Borvidék: Pécsi borvidék
Irányítószám: 7695
Település: Mecseknádasd
Utca, házszám: Liszt ferenc utca 20.
Telefonszám: +36 72 566035
Fax: +36 72 566036
E-mail cím: info@weklerpince.hu
Honlap: http://www.weklerpince.hu
Pincelátogatás: Van
Férőhelyek száma: 60 fő
Boreladás: Van
Leírás:

Látogassa meg hangulatos látványpincénket és élvezze a csak nálunk elérhető borkülönlegességeket! Pincénk kőfalai között több, mint 150 éve űzik a hagyományos borkészítés mesterségét. Borait kereskedők az Osztrák-Magyar Monarchia idején birodalom szerte, egészen Bécs városáig szállították. Az elődeink által épített pincék felújításával és összekapcsolásával 150 méter hosszú pincerendszert hoztunk létre. Itt sorakozik 266 különböző méretű fahordó, melyekben klasszikus testes vörösborainkat érleljük. A hagyományos pinceágakat 2006-ban korszerű erjesztőtérrel egészítettük ki, egyesítvén őseink hagyományait korszerű borászati eljárásokkal. Pincészetünk látványosságai közé tartozik a 2000 hl-es csúcsmodern kóracél erjesztőtér, mely lehetővé teszi a kimagasló minőségű, reduktív erjesztésű fehér- és rosé borok előállítását.

Kóstolja meg pincefriss, exkluzív borainkat! Széles borkínálatunkkal törekszünk arra, hogy kielégítsük minden kedves borkedvelő igényét és könnyedén kiválaszthassa a szája ízének leginkább megfelelő nedűt. Pincénkbe látogatva választhat a testes Cabernet Franc, Merlot és Kékfrankos, a gyümölcsös Kadarka, Pinot Noir és Portugieser vörös-, vagy a ropogósan friss rosé boraink közül. Megízlelheti a testes, újhordós Chardonnay és Cirfandli, vagy az üde, reduktív Savignon Blanc, Cserszegi Fűszeres, Muscat Ottonel fajtákat. Az ínyenceknek késői szüretelésű, botrytises deszertborokat és különlegesen magas minőségű jégborokat is ajánlunk.

Vendégházunk kapuit 2010-ben nyitottuk meg. A földszinten 60 fős kóstoló- és konferenciaterem, az emeleten két- és háromágyas szobák várják az idelátogatókat. Vendégeink a rusztikus berendezésű hallban, a cserépkályha otthonos melege mellett kóstolhatják borainkat, illetve fogyaszthatják a helyi konyha ínyencségeit. Hangosító- és prezentációs berendezések meglétének köszönhetően panziónk konferenciák, családi események és számos egyéb rendezvény lebonyolítására is alkalmas. A tetőtérben kialakított két- illetve háromágyas szobák mind külön fürdőszobával, TV-vel, internet hozzáféréssel és légkondicionálással rendelkeznek.

Szőlőfajták: Sauvignon blanc, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Kékfrankos, Portugieser, Chardonnay, Cirfandli
Főbb borok: barrique, cuvée, egyszerű fajbor, jégbor, fehér, rozé, vörös, száraz, édes
Logó:

Kép:

Hírlevél